Prediation

Prediation

Bij prediation kunt u denken aan het voorkomen van conflicten bij het aangaan van een samenwerking of bij het sluiten van een contact. Prediation richt zich op het versterken van het samenwerkingIQ en de mogelijkheid tot het maken van een psychologisch contract.

Bij prediation kan het onder andere gaan om; samenwerkingen voor teams, ondernemers en familiebedrijven. Hierbij is er vooraf overleg met of over:

– startende ondernemers
– familiebedrijven (opvolging en beëindiging)
– organisaties en externen (zzp’ers, partners)
– bestuur van een stichting/ non-profit organisaties
– belangen binnen een dienstverband
– contracten (aanbestedingen/bouwteams/huurcontracten)

Prediation bij startende ondernemers:
Twee vrienden hebben een geniaal idee voor een nieuw product. Ze weten precies wat ze willen: het product op de markt brengen.
Het idee zal tot succes leiden, ze gaan ervoor.
Maar bij het uitvoeren van een geniaal idee komt meer kijken. Want hoe regelen ze de samenwerking? Wat zijn de verwachtingen van elkaar als het gaat om de bedrijfsvoering? Hoeveel uren willen ze werken, nu en in de toekomst? Blijft privé en zakelijk in evenwicht en hoe werken de financiële en fiscale uitgangspunten ook op de langere termijn door?
Stuk voor stuk zaken die beter besproken kunnen worden voordat ze de samenwerking aangaan en het product op de markt zetten. Als mediator kan ik hierover neutraal adviseren.
Herkent u zo’n situatie?
Denk dan eens aan prediation!